Ett berlockarmband till min mor

Första smycket i bloggen!

Alla berlocker förutom handen är från 60-talet och har en egen historia för min mamma, men de har mest legat och skräpat i hennes smyckeskrin. När hon och jag gick igenom det så fick jag dem av henne att göra vad jag ville men med tanke på historian till berlockerna så kändes det bara konstigt att sära på dem och göra nya saker med dem..
Så jag har gjort detta armband till min mamma så att, även om hon inte kommer använda det, så ligger det inte utspritt.
KRAM på min mamma!

image56

image57

Glad påsk!

Glad Påsk från mig och kattorna!!
image55

Fortsätter med magic mesh och dabber!

Jag fortsatte mina lekar igår med min limegröna dabber, min rosa magic mesh och även denna gång använde jag tygblommor och filtblommor som dekoration. Men istället för ett kort gjorde jag en LO!

För ett tag sen gjorde jag en LO med alla mina katter och den har hängt på min pysselvägg ett bra tag men jag har inte varit nöjd alls... Så igår slaktade jag den och behöll bara en bit av originalpappret, tog fotona och gjorde om helt och hållet. Resultatet:
image54
Jag började med att stämpla på ett rosa papper (lägg märke till den lilla texten längst ner till v.), sen gick jag lös med dabbern och promarkers på det som jag behöll från original-LO'n.
Fotona monterades på ett vanligt akvarellpapper som jag täckte med grönt.
Journalingrutan är en stämpel.
Jag fick också användning för mina overlays som jag klippte rudna, dabbade gröna och sen häftade fast, dessutom förvandlade jag en i annan form till en fjäril där jag gjorde tentakler med hjälp av stickles.
Nu är jag nöjd med LO'n. Den är smågalen, färgstark och plottrig vilket passar både mig och katterna bra. ;)

Dabbers och magic mesh!

Jag har funderat på att köpa Dabber ett tag, men inte kommit mig för det för jag har inte kommit på vad jag ska ha det till, där jag inte kan ha vanlig akrylfärg istället. Men så nu i veckan köpte jag mig en flaska med en härlig grön nyans (citrus). Det första jag gjorde var att måla ett par katter i trä och en fördel jag märkte på en gång - inget kladd.
Ingen palett, inga penslar, inte ens mina färgdunkar. Bara slänga på korken och det var den rengörningen...

När jag senare skulle lifta ett kort så insåg jag att jag bara hade ett cardstockpapper kvar och färgen stämde inte alls med vad jag ville göra... Efter lite funderande bestämde jag mig för att prova med min dabber. Bort med den murriga, mystiska nyansen av grönt och på med härligt, knallig limegrön!

Jag har en låda som jag bara har foamstamps i men jag använder knappt dessa stämplar för innan jag insåg att man skulle ha akrylfärg för bästa resultat så använde jag vanliga chalks och det funkade inte alls bra... sen när jag lärde mig om akrylen så var det bara omständigt att släpa fram och kladda runt för ett motiv.
Nu letade jag fram några stycken och använde dabbern till och se det gick ju galant! ;)
I samma veva testade jag att stämpla med en vanlig gummistämpel och även det gick fint.

Här kan ni se mitt experimentkort där jag lekte loss med dabbern.
Stjärnorna, den gröna cardstocken, texten och fjärilen är gjort med hjälp av min dabber.
image52
Med detta kort finns det ingen "less is more" utan jag öste på med tygblommor, filtblommor och.. magic mesh.
Alla ni som inte testat magic mesh - prova!
Jag älskar det! Det är enkelt att hantera och finns i mängder av färger och former.
På min topp tio lista av favoritsaker att pyssla med finns absolut magic mesh och numer också dabber (nästa färg bli chockrosa.).


och btw... kortet var ju en lift. Här kan ni se originalet.... Likt, kanske inte men stjärnorna är stygnen, fjärilen är motivet och så har jag ju en extrarad med blommor där till höger. Och texten sitter nästan på samma ställe...
Jaja, det kanske inte är jättelikt men det ÄR en lift. ;)
image53
och det fina kortet jag liftat har skberg74 på pyssel.net gjort!
http://skberg74.blogspot.com/

Paper Piecing

På pysselplatsen.se har vi dragit igång veckoutmaningar!
Förra veckan var det DTP-tekniken som gällde (direct to paper) och den här gången är det paper piecing som är utmaningen.
Tekniken går ut på att man klipper ut delarna av sitt motiv och klistrar ihop det, ungefär som en klippdocka!
Eller om du gör en blomma så klipper du ut kronbladen för sig osv.

Så här blev mitt bidrag!
image51
Jag ville redan från början göra en gubbe och när jag på måfå valden den skrikigt orangea färgen till huvudet så gick jag vidare på skrikigt och omatchat...;)
Jag tycker den blev riktigt söt..!
Alla delar är utklippta (klänningen är gjord av mönstrat papper så blommorna är inte gjorda av mig) och så har jag ritat dit smådetaljer med svart och vit penna.

RSS 2.0