Tröttsamma dagar...

Nu tar jag mig i kragen och uppdaterar min blogg!

Fy tusan vad trött jag är! Hela tiden.. jag vaknar trött, är trött hela dagen och stupar i säng efter en tröttsam dag...
Idag fick jag nog av tröttheten och tog mig ett par koffeintabletter (eftersom jag inte dricker kaffe blir det i pillerform) och jäklar vad jag fick fart!
Inget skapande idag, förutom ett dödfött försök till att sy, däremot tog jag sågen och sågade ner våra syrenbuskar på baksidan! Nu är de väck, jag har två svidande blåsor i handflatan - men ack så nöjd jag känner mig!
Imorgon ska alla kvistar bort och sen ska vi försöka få igång röjsågen för att få bort det som är kvar... Det lär ju gå lite snabbare med den...

Och idag spontanbestämde jag mig för att besöka vännen i Luleå nästa vecka! JEJJ!
Jag ser så fram emot det, jag vill packa nu och sätta mig på tåget omedelbarbums men det kan jag ju inte... Jag har ju saker att göra i helgen, så på onsdag blir det avfärd med nattåget där jag ska sitta i 13 timmar...
Pysslet ska med vilket kan bli bökigt men förra gången hade jag med mig stora färgflaskor och stora målardukar och de slipper jag den här gången i alla fall.

Vad ska jag göra där borta i Lule då? - städa! Haha...
Min kära vän behöver lite hjälp  och jag rusar glatt dit med sopkvasten i högsta hugg för att hjälpa. Sen blir det ju inte sämre av att jag får gosa katt, pyssla, äta äppelkaka (tradition), gå igenom alla hennes roliga grejer och ha 'blingkväll'!
Ack, kära Tinto - du är mig så kär!
Sen när jag kommer hem blir det avfärd med husbilen till Linköping för att hälsa på en annan kär pysselvän!
Varför kan mina kompisar inte bosätta sig närmare mig för? Det blir dyrt i längden med alla dessa resor...;-)

Jag ska försöka få upp lite bilder snart, det blir nog imorgon!
godnatt!

Bröllopsdags!

Nu är det alltså dags för vännen att gifta sig! Vi åker om ca en timme... Jag är klar, färdigklädd, färdigsminkad, fixat håret. Sambon har inte ens tagit på sig kalsonger *s*... Men duschad och rakad är han, det är ju ett steg framåt.
Kamerabatteriet är laddat, minnet är tomt... Ska slänga ner lite grejs i väskan och sen är jag klar... tror jag! *iik*

I en intensiv pysselperiod just nu...

Jag undrar när jag ska tröttna på att pyssla för allt jag gör är att pyssla tycks det som.
Men så länge det är kul så! Och på söndag blir det pysselträff - åh vad jag ser fram emot det!
Jag misstänker att jag kommer sitta med en massa bröllopsbilder då för på lördag gifter sig en av mina närmaste vänner.
Det hela har planerats noggrant i flera månader men just nu känner hon mest för att fly till Las Vegas och slippa gäster som avbokar, bordsplaceringar och matlagning. Jag förstår henne, men tror ändå att på lördag kommer allt vara värt det. Det är ju trots allt inte mottagningen som är det viktigaste...
Men nervös är hon inte påstår hon... Två dagar kvar och inte nervös.
My god, det är en sak man inte kan påstå i mitt fall. En dag för flera månader sen fick jag frågan om jag ville läsa en dikt i kyrkan och då när det var flera månader kvar såg jag det inte som någon big deal och sade visst, det kan jag väl... Dikten sitter som en smäck, tonfall och timing är inövat... Dessutom har jag en fusklapp att luta mig mot på lördag.
Men idag insåg jag en sak... folk kommer att fotografera.
När jag står där och läser kommer blixtarna gå av, folk kommer stirra, gråta (?)... en massa människor som alla stirrar... på mig.
Imorgon är det repetition och det är väl då sanningen kommer fram - kommer jag klara det?
Fortsättning följer...

I alla fall, det var inte det jag skulle skriva om egentligen...
Jag har gjort fler kort idag och tänkte bara visa upp dem!

Jag är mest nöjd med "Trygg med dig" och "På promenad".
"På promenad" gjorde jag som en utmaning till mig själv för att eventuellt få inspirationsblocken att släppa och det funkade! Jag gick efter en layout jag hittat på nätet och bestämde mig för att använda papper jag normalt inte skulle välja. Korten togs idag när jag var ute och gick med min kisse Sassa.
Och om ni undrar hur många katter jag har så är svaret fem st!


Inspirationstorka...

Som det kan gå.
För några timmar sen var jag full med inspiration men nu har jag ett halvfärdigt kort som jag inte har en aning om vad jag ska göra med eller ens om jag vill göra klart det!
Förmodligen beror det på att fotot jag använt inte säger något till mig och därmed gör det svårt att skriva en journaling... Sen har jag varit oerhört intensiv med pysslandet de senaste dagarna och så är jag oerhört trött också.

Med lite mat i magen kanske lusten och inspirationen kommer tillbaka?
Men i väntan på det kan jag leta efter sånt som brukar inspirera mig! Nämligen:
* Kort gjorda av andra som kan ge idéer om tema eller layout eller kanske färgschemat.
* Leta reda på utmaningar eller tävlingar! Detta har jag upptäckt rätt nyligen men har redan gjort klart några kort på det viset.
* Gå igenom korten som ligger på datorn. Men detta har jag gjort flera gånger redan.
* Ta med kameran ut och fotografera.
* Slumpa fram vad du ska göra kort om. Detta kan man göra på följande sidor!
http://www.creatingkeepsakes.com/random_challenge/
http://www.utmaningsverkstan.se/youchose.php

Vi får se hur det blir, men nu ska jag iväg och handla! Och kameran följer med i högsta hugg!


Dags att visa vad man går för...


Det här gjorde jag på min allra första pysselträff, nervositeten fick hela kroppen att darra och prestationsångesten var total... men det blev väl inte så tokigt ändå.
Detta kort gjorde jag till min mosters födelsedag och jag fokuserade på blommor eftersom jag vet att hon är väldigt intresserad av blommor och trädgård. De svartvita fotografierna fick jag av min mamma och tyckte om dem så mycket så jag var tvungen att använda dem.


Den lilla älvan är min svärmor som liten. Kortet stod i hennes vardagsrum och en dag norpade jag hem det, scannade in och lämnade sen tillbaka kortet utan att hon märkt något. Efter att ha lekt lite med kortet i photoshop så skrev jag ut det, skar bort bakgrunden och för att få en jämnare yta tog jag sandpapper och slipade kanterna innan jag tog min bruna stämpeldyna och duttade runt för att få en fin kant.
Vingarna har jag gjort med hjälp av vanlig sax och mönstersax, jag har också fläckat till dem med brun, guld och grön stämpldyna för att få lite mer liv. "60" ritade jag dit med hjälp av en svart bläckpenna innan jag gick lös med vit akrylfärg.


Det här är ett av de första korten jag gjorde som jag blev nöjd med!
Jag scrapliftade från ett kort jag hittade i tidningen "scrapbooking m.m." både i färger och placering av foto.
Jag provade dessutom på att stämpla två gånger i olika färger med mina nya stämplar och blev så nöjd med slutresultatet!

Välkommen till Blingens blogg!

Jag får erkänna att jag inte är en gedigen bloggare egentligen. Jag startar, skriver och sen glömmer jag bort eller tappar intresset. Trots det ger jag mig inte och varför jag fortsätter kan man ju fråga sig...
Vad jag vill med den här bloggen är helt enkelt att skriva om ett stort intresse, nämligen scrapbooking!
Jag har förstått att det är många som bloggar om scrapbooking och jag tycker det är så roligt att se andras alster att inspireras av. Så varför inte? Jag kan väl också visa upp mitt och kanske, kanske inspirera någon annan.

Så vad är scrapbooking för mig?
En oerhört rolig hobby!

Jag flyttade ihop med min sambo sommaren -06 och flyttades från livligt stadsliv till lugnet på landet och jag blev väl lite chockad av att inte kunna ta en spontanfika med kompisen (för den här flickan har inget körkort..) på samma sätt som jag kunde.
Utan sysselsättning och med katterna som enda sällskap när sambon jobbade så gick dagarna mest åt till att sova och surfa. Trädgårdsintresset fanns inte alls då så jag såg inte det roliga med att rensa ogräs.

Så såg det ut ganska länge tills jag började läsa en pysseltråd på ett forum jag var reggad på. Det snackades om scrapbooking, embossing, brads, stämplar, stansar osv. Jag fattade ingenting.
Och jag kommer ihåg att jag tänkte; "Gud vilken meningslös hobby, börja måla eller nått."
En dag när jag och sambon satt i bilen på väg till affären så åker vi plötsligt förbi ett hus som satt upp en skylt vid vägen - "mians scrap & design". Detta var alltså ett hus som låg mitt ute på landsbygden och sambon och jag frågade oss vad de sålde där. "Scrap... det betyder väl skrot? Säljer de skrothantverk eller?"
Jag blev nyfiken, min vana trogen och letar upp hemsidan. Scrapbooking jaha...

Nu när en scrapbookingbutik ploppat upp som en svamp i närheten av mitt hus så började jag läsa pysseltråden lite noggrannare och tänkte att ok, jag kan väl testa. Så jag smyger in i garagebutiken och köper lim, lite papper, lite band, en liten stämpel för 10 kr och en svart stämpeldyna bl a.
Resultatet - hemskt! Kladdigt, darrigt och rent ut sagt fult.
Usch vilken tråkig hobby!
Men nu när jag hade köpt alla de där sakerna så kunde jag inte bara lägga ner så jag fortsatte. Och jaa det var väl lite roligt att sitta framför tv:n och göra kort som hamnade i en låda. Och roligare blev det för var dag, jag besökte butiken allt oftare och gjorde mig av med alltför mycket pengar och till slut, utan att jag var beredd på det, så var jag fast i denna 'meningslösa' hobby.

Och här sitter jag nu med en egen pysselhörna, hur mycket scrapbookinggrejer som helst och en brinnande lust att ha, göra, pyssla meeeer!
Det är verkligen en rolig och kreativ sysselsättning som gör att korten hamnar på ett kort eller i ett album istället för att stanna i datorn.
Våga dig på att testa, det gjorde jag och det visade sig bli oerhört givande!


RSS 2.0