Födelsedagsfira!

I tisdags fyllde jag år - 23 år faktiskt!
Sambon bakade toscakaka (han blev så stolt över sig själv att han ska baka en till till gästerna imorgon *s*) och släkten kom på fika. Jag hade önskat mig resebidrag inför min resa till Luleå nästa vecka och fick en fin liten slant av svärfamiljen och av mor och syster fick jag pyssel!! Jag storknar - jag har aldrig fått så här mycket prylar i mitt liv - båda julafton och födelsedag svämmade över! Sen är det kanske lite lättare att komma på saker till mig - allt som går att pyssla med tas tacksamt emot. ;-)

Födelsedagsfirandet började i måndags då min kompis kom över på fika. Av henne fick jag en helt UNDERBAR gris i gjutjärn! Den döptes snabbt till Peggy och hon pryder sin plats i vardagsrummet. Jag fick också underbara tulplaner.
Jag är en otålig människa så jag lyckades tjata till mig sambons present i måndags också...*host*
Underbara stämplar från Artemio med hund och katt-motiv (som jag suktat över tidigare men inte nämnt för sambon, han hade förstått det ändå när han sett dem i butiken - de DÄR vill Eve ha!), två förpackningar jewellerybrads, en gelly rollpenna och... ett presentkort hos Mians Scrap & Design! 300 kr!!
Jag höll på att svimma och ja, dagen därpå tog vi bilen och shoppade upp varenda liten slant..
En cirkelmall, en MÄNGD cardstock, alfabetstämplar, glossy accent, magic mesh och en embossingpenna.

Efter shoppingen åkte vi hem och städade, bakade och fick gäster.
Min mamma är så söt, hon har det dåligt ställt med pengarna just nu men trots det fick jag en massa paket och om nu min mamma skulle gå in här och läsa så vill jag säga att jag blev såå otroligt glad.
På en gång när jag öppnade första paketet så frågade jag - "har du varit på coop??"
Och ja, visst hade hon det. Jag har länge varit på jakt efter coops pysselgrejer men det finns aldrig när jag går in och letar! Hon hade plockat på sig allt! När jag tog upp en liten förpackning clear stamps sade hon:
"Jag har ingen aning om vad det är, men det är pyssel så jag slängde ner det i korgen och tänkte att du säkert vet."
Bra att hon gjorde det! :-D
Syster plockade fram en förpackning pennor - vilka är perfekta till min journaling.

Sen måste jag berätta om mina kära pysselkompisar. Jag är med i en födelsedagsswap - vi är en grupp tjejer som väljer en månad var (den månad då vi fyller år) och varje månad ska man skicka ett paket till födelsedagsbarnet.
Det ramlade in grejer!
Brads, blommor, papper, tejp, stickles, en stämpel osv osv osv och det bästa av allt var nog alla födelsedagskort!
Att få kort av ett gäng scrappare är underbart, bort med alla massproducerade, opersonliga kort och in med unika, personliga, skräddarsydda kort.
TACK tjejer för att ni iddes lägga ner lite kreativ energi på mig! :-D


Enjoy life

Ett av mina största bekymmer är att hitta foton jag vill scrappa.
Jag har en digitalkamera och den använder jag dagligen, men det är sällan jag får till bilder som skrivs ut.
Det är jag själv som begränsas av min petighet - korten ska vara snygga och speciellt i mörka vintertider så blir det för mycket blixt=vita ansikten och alldeles för stelt, kallt och hårt. Stänger jag däremot av blixten så har jag ett halvmörk, suddigt motiv som jag vissa gånger inte kan se vad det är en vecka efter att jag tagit kortet... Jag vill gärna scrappa om julafton men avstår för att jag inte vill använda de fula kortet som min kamera tar - känslan av julmyset och den ombonade känslan försvinner helt.

Men bort från jul och blixtar!
Jag smög in på scrappiz och läste en artikel där en tjej snubblat in på en sida där man får ladda hem vintagebilder och använda i sitt skapande - för personligt bruk. (länkarna hittas längst ner)
Jag älskar gamla fotografier men det känns ju småknäppt att använda foton på andras släktingar och scrappa om... Men jag sparade hem en mängd bilder och kunde inte motstå att skriva ut och skapa lite.

image46
Hur söt är inte flickan med katten?
Jag är kattälskare och kunde inte motstå den bilden, men när jag lekte med papper så insåg jag att det behövs en till bild för att skapa mer balans. Så jag tog de tre poserande flickorna och det var egentligen där och då jag bestämde mig temat för den här LO'n - livsglädje!
Att texten blev på engelska var inte planerat, jag brukar inte riktigt gilla detta överanvändande av engelskan i scrapbookingen, men bilderna är amerikanska och det kändes helt enkelt rätt att skriva på engelska.
Ett stort tack till MiaPuh (på pyssel.net) som skickade de underbart vackra blommorna och blingbradsen - ALLA blommor gick åt till den här LO'n och jag har bara två blingbrads kvar. *s*
Jag älskar den här LO'n, färgerna, fotona, kompositionen, blommorna... En klar favorit i min samling som jag nog ska fixa ram till och hänga på väggen.

http://art-e-zine.co.uk/vintageresources.html
http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_jd-wp&Itemid=108&p=932


Vänner är livet.

Jag vill visa er mina vackra görlfrends.
Jag har länge velat göra en vänskaps-LO, men har dragit mig för jag vill inte råka utesluta någon - dessutom är det svårt att få in allas personligheter.
Till slut tänkte jag att nää, nu gör jag en LO och jag får väl göra flera stycken tills alla viktiga människor är inkluderade! Och dessutom slopade jag alla tankar om att deras personlighet ska få uttryck och bestämde mig för att köra på MIN personlighet!
Det här var en av de kämpigaste LO's jag gjort, trots att den är relativt enkel i sin uppbyggnad. Jag slet bort fastlimmade papper och tänkte om. Men så här blev det:

Vänner är livet
image45
I love you girlz!

Mina bidrag till pyssel.net's cybercrop!

Jag envisas med att skriva cyberKROPP istället för cybercrop - saaajbeeerkropp! ;-)
Jag är en periodare när det gäller pysslet. Ibland är det bara såå tråkigt och ibland gör jag inte annat än sitter vid mitt pysselbord. Jag hade tur som hade inspiration den här helgen!

Jag är ingen kortmakare, jag tycker det är tråkigt att göra kort när jag inte har någon speciell att ge till och har svårt med konstruktionen när det är så litet! Oftast blir det samma variant och nu när jag sett så många andra, fina, kort så har jag insett att jag är en LO/altering-tjej och inte en kortmakare. Sad but true.
Trots detta vågade jag mig på att göra kort till sajberkroppen!
Jag drar mig för att visa mina slafsiga, småstressade resultat men här kommer det...*andas djupt*

Man skulle inspireras av en härligt, chokladig bild och jag som har varit smått besatt i cupcakes (inte att äta, bara utseendet på dem!) var tvungen att fixa ihop några till den här utmaningen!
Framsida och insida.Ett glädjekort! Utmaningen var att göra ett kort för att glädja en annan.
Det här gjorde jag till min sambo och jag fortsatte leka med embossingpulver och använde samma teknik på läpparna som till mina cupcakes. Jag limmade hela ytan, strödde med genomskinligt embossingpulver och smälte med min fön!
Jag blev nöjd med det här kortet!


En räkneövning och det här kortet är en katastrof!
Det enda jag gillar med det är motivet som jag slängde ihop. Förmodligen kommer jag slita bort knapparna och kassera det här kortet totalt. Dock återanvänder jag stommen. ;-)


Nu till mina LO's!

Jag är en förfärligt långsam scrappare och jag hann göra klart ungefär en halv LO första dagen, sen på söndagen hade det värsta släppt och jag producerade som aldrig förr (vilket slutade med huvudvärk och sängstupning 00.12).

Utmaningen hette "Blommor i överflöd" och jag är inte den som slösar med blommorna på LO's - dels har jag svårt att placera mängder så att det ser snyggt ut och dels är jag snål - det är dyrt! ;-)
För att vara jag är det rätt många blommor!
Och det var enomt roligt att göra ramen till foton. Jag har skurit ut blommornas konturer och stuckig in fotohörnen under pappret!
image43

Det här var en liftutmaning! Som jag skrivit tidigare så är en LIFT att inspireras av en annan persons alter!
Här lekte jag loss med färger och mönster, jag ville ha det småskrikigt och 'hetsigt' för min personlighet är rätt "all over the place".
image44

Sen gjorde jag ett kort till (det snyggaste jag gjorde under helgen) och ännu en LO men den får jag inte visa innan en vinnare har blivit utsedd!
Håll gärna tummarna för mig, men mina chanser är små då det finns så många förbannat duktiga tjejer på det där forumet!

Tack Zarischka (värdinnan för hela kroppen) för en rolig, dock utmattande helg!
Jag ser fram emot nästa saaaajbeeerkropp!


Kommer ni ihåg min låda?

Jag beslutade mig för att låta den vara som den är - nästan iaf!
Jag tycker den är fin som den är men lite dekoration blev det, ett faux band och en liten lapp. ;-)

image38


Liftning!

Inte den sorten du tänker på först kanske, utan jag har valt ut ett alster - denna gång av en tjej som heter Tinto på pyssel.net och sen har jag tagit inspiration från det och gjort en egen version!

Här först ser ni originalet:

Och min version!

RSS 2.0